Het leerwerktraject

Werken en leren in de praktijk

Even voorstellen:

De Martinifabriek heeft een aantal werkcoaches die in de huidige setting de begeleiding bieden aan ruim dertig mensen. Deze werkcoaches hebben jarenlange ervaring in verschillende sectoren en hebben nauw contact met het Werkplein Rijswijk.

Het doel

Deze leerwerkplek is bedoeld om de kandidaat z.s.m. de basisvaardigheden aan te leren die hem/haar in staat zullen stellen om betaalde arbeid te kunnen verrichten binnen de branche.

Diensten en mensen in de Martinifabriek

Kringloop Rijswijk heeft een bezorg- verhuis-en klussendienst. “Mensen die moeten en mogen integreren volgen een leer- werktraject en worden opgeleid tot verhuizer of klusser. Mensen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering kunnen tegen voordelige prijzen en soms zelfs gratis gebruik maken van deze diensten die wij inzetten.” Wij zijn continue op zoek naar meer helpende handjes voor ons kringloopproject dat steeds verder groeit en zich ontwikkelt. Steeds worden er nieuwe initiatieven bedacht zoals het tweedehands autoproject. “Wij kijken de auto na, voeren kleine reparaties uit en poetsen de auto op voor deze in de verkoop gaat. De auto’s gaan schoon en gepoetst de deur uit voorzien van een APK keuringsbewijs. Wij hebben gemiddeld 25 auto’s staan.” De kringloopwinkel is voor deze speciale handel aangesloten bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Werknemersvaardigheden (80 uur)

De kandidaten zullen bij het ontwikkelen van werknemersvaardigheden worden begeleid door middel van trainingen en individuele gesprekken. De kandidaten zullen onder andere werken aan de volgende punten: het nakomen van afspraken, op tijd komen, omgaan met collega’s en representativiteit. Deze trainingen zullen worden gegeven door professionals die de kwaliteit van dienstverlening kunnen garanderen.

Werkervaring (624 uur)

Tijdens het traject zullen de kandidaten tenminste 24 uur per week aan de slag gaan in het specifiek voor hen gekozen beroep. De begeleiding zal worden uitgevoerd door de werkmeesters die bij de kringloop Rijswijk werken en jarenlange ervaring hebben.(zie bijlage 5).

Verkenning arbeidsmarkt (120 uur)

Wekelijks zullen activiteiten worden uitgevoerd om de kandidaten kansen zullen aanbieden om uit te stromen naar werk. Deze sollicitatie activiteiten zullen worden begeleid door een jobcoach. De jobcoach zal zorgdragen voor het maken van een goed cv en persoonlijke presentatie van een kandidaat. Indien nodig zal de jobcoach meegaan naar de sollicitatiegesprek.

Erkend leer- werkbedrijf

De Martinifabriek heeft een leer-werkbedrijf dat in staat is moeilijk plaatsbare groepen in de praktijk op te leiden. Het doel van de opleiding is om de kansen op het vinden van een betaalde baan te vergroten. Bij ons krijgt iedereen een eerlijke kans om zich te ontplooien. Wij hebben kennis en kunde in huis om opleiding en intensieve begeleiding te bieden aan elke gemotiveerde kandidaat. Aard van de arbeidsbeperking speelt daarin geen rol. Op deze manier helpen wij onze partners om deze groep te activeren richting de arbeidsmarkt.

Neem contact op

Werkcoaches van Kringloop Rijswijk

Wij geloven dat alles wat aandacht krijgt groeit en ervaren dit zelf dagelijks in onze samenwerking


werkcoach logistiek/verhuizingen

De coach logistiek geeft op dit moment leiding aan alle logistieke werkzaamheden van de kringloop en stuurt inmiddels 10 man aan binnen de Kringloop. Hij maakt een voor een werkrooster, een wekelijkse terugkoppeling op het gebied van het verloop van de werkzaamheden, de bijbehorende planning en leert de kandidaten de vaardigheden die nodig zijn om uit te stromen en zal hierbij wekelijks ook klassikale theorielessen verzorgen.

werkcoach allround technisch medewerker

De technische coach heeft 25 jaar als zelfstandig ondernemer gewerkt in de bouw en weet alle facetten van deze sector. Op dit moment verzorgt hij samen met een team van 6 man het gebouwbeheer van de Kringloop. Ook draagt dit team bij aan allerlei kleine klussen die door de kringloop worden gevraagd door klanten.

werkcoach personeelszaken

De personeelscoach is algemeen ondersteunend en verantwoordelijk voor de werkroosters en werkindeling en zal de sollicitatietraining verzorgen

werkcoach schoonmaak

De werkcoach schoonmaak betreft een zelfstandige onderneming in de schoonmaakbranche welke uit een sociaal oogpunt de leerwerkplekken binnen de Martinifabriek begeleid. Deze schoonmaakcoach begeleid de kandidaten binnen de Kringloop en draagt zijn vakkennis over aan de klanten die dit traject volgen.
 

© 2016 Match Network. All rights reserved.